Erwin Woerdman


Dit is een gedeelte van de levensgeschiedenis van Erwin Woerdman.
Ik heb 3 jaar MTS gedaan, zonder stagejaar, dit omdat ik het voornemen had om op de HTS stage te lopen, en zodoende m'n MTS diploma gelijktijdig te behalen. Hierna ben ik begonnen op de HTS (2 jaar), maar door voor plezier en dergelijke heb ik deze studie niet voltooid. Ik begon m'n interesse min of meer te verliezen, in deze studie, en na verloop van tijd, heb ik besloten, om toch maar m'n MTS af te maken, door middel van het lopen van de nog ontbrekende stage-tijd. Deze stagetijd heb ik voldaan bij de UT Twente, en bij de UT Amsterdam.
Daarna heb ik een tijdje gewerkt voor diverse uitzendbureaus. Op 23 jarige leeftijd, ben ik zelfstandig gaan wonen, in een appartement, in Deventer.
Na 3 maanden ben ik aangereden door een auto. Ten gevolge van dit ongeluk heb ik maanden in coma/sub-coma gelegen. Door het ongeluk is een vorm van NAH, hersenletsel ontstaan. Na dit ongeluk ben ik overgebracht naar het Radboud-ziekenhuis te Nijmegen. Hier heb ik ongeveer 5,5 week in coma gelegen Hierna ben ik overgeplaatst, naar het ziekenhuis in Deventer, omdat ik stabiel genoeg was. Hier verbleef ik ongeveer 2 weken. Toen begon de intensieve revalidatie-periode. Deze periode bestond uit revalideren in diverse revalidatiecentra, onder meer in Zuidhorn Groningen, ongeveer 5 maanden. Hier heb ik o.a. prikkeltherapie gehad, speciaal voor ex-coma patiënten. Hierna heb ik ongeveer 6 maanden gerevalideerd, in Arnhem, bij revalidatiecentrum Groot Klimmendaal.
Na deze revalidatieperiode ben ik gaan wonen, in de woonvorm 'De Horizon', te Amersfoort, omdat ik toch nog enige vorm van begeleiding nodig had, in m'n dagelijks functioneren. Deze woonvorm is speciaal ingesteld voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel. (N.A.H.). In deze woonvorm heb ik ongeveer 9 jaar gewoond. Uiteindelijk ben ik in 2010 verhuisd naar Deventer. Hier was (is) mijn woonlocatie: Spikvoorde.
Omdat ik een dagbesteding nodig had, ben ik begonnen op dagactiviteitencentrum 'de Tamarinde'. Hier doe ik verschillende activiteiten:
- Computer
- Sport
- Cliëntenraad

Verdeeld over 4 hele dagen, dinsdags heb ik een vrije dag.